AValue ondersteunt verandering bij KMO’s

sofiebouwenHR-dienstverlener AValue, met kantoren in Mechelen en Antwerpen, heeft een interactieve workshopreeks opgezet om KMO’s te begeleiden in hun traject naar een ingrijpende verandering in hun bedrijf.

“Waarschijnlijk hebben de meeste zaakvoerders al een idee voor een verandering binnen hun eigen bedrijf, maar kunnen ze het niet realiseren”, zegt initiatiefneemster Sofie Bouwen, partner bij AValue. “Deze workshop gaat aan de slag met hun veranderingsidee en maakt het waar.” Samen met andere KMO’s worden nieuwe prioriteiten ontdekt. Het hoofddoel van deze workshopreeks is de effectieve realisatie van reeds lang sluimerende ideeën.

“Dit is geen klassieke opleiding, maar wel een interactieve ervaringsuitwisseling met een concreet resultaat tot gevolg”, zegt Sofie Bouwen. “Met raad en daad brengen we licht in elkaars bedrijf, door bij elkaar op bezoek te gaan. Het eindresultaat van deze workshopreeks is een zelf gekozen verandering, die ingebed zal worden in het bedrijf.”

In de eerste plaats zijn er drie groepsbijeenkomsten (17 november, 1 en 15 december). Deze worden gevolgd door vier uur individuele opvolging in januari/februari 2016, waarbij de trajectbegeleiders van AValue langskomen om het actieplan af te punten. Na de individuele sessies is er nog één gezamenlijke afsluitende bijeenkomst om elkaars resultaten te bekijken en vooral te vieren op 8 maart 2016.

De workshopreeks zal hoofdzakelijk plaatshebben op locatie bij de deelnemers in de regio Mechelen, telkens van 17 tot 20 uur. Slechts een beperkt aantal KMO’s kan deelnemen aan dit traject, met de steun van Syntra Vlaanderen. Aangezien AValue erkend is als opleidingspartner, kan het traject worden ingediend bij de KMO-portefeuille. Zo besparen deelnemers de helft van de inschrijvingsprijs.

AValue, opgericht in 2013 door Sofie Bouwen, zorgt als timekeeper van het traject voor de opvolging en begeleiding van de duidelijk omschreven doelen. Acht jaar lang stond Sofie Bouwen aan het roer bij HR-dienstverlener Runtime Services, toen ze in 2013 besliste om een eigen zaak te starten. Het succes van AValue overtreft haar eigen dromen. “Ik had nooit gedacht dat AValue na 2 jaar al zo ver zou staan. Ondernemers houden van die persoonlijke touch en aanpak die wij bieden.”