Davy Janssens, verantwoordelijke verkoop bij het bedrijf Autopartners Mechelen (Hanswijk), heeft dinsdag aan Koen Anciaux, de voorzitter van het Sociaal Huis, de sleutels overhandigd van een rolstoelvriendelijke bus voor het Hof van Egmont. Het gaat om een Renault Master Combi met vijf uitneembare zetels en extra verwarming achterin de auto. Met deze bus bieden de dagverzorgingscentra nu nog meer reiscomfort aan hun bewoners.

De nieuwe rolstoelvriendelijke bus zal worden gebruikt door de dagverzorgingscentra Hanswijk en Hof van Egmont. De bus is aangepast voor het vervoer van rolstoelen. Er kunnen twee rolwagens en nog een aantal andere personen in één rit worden vervoerd. De bus heeft een flexibele indeling, waardoor de seniorenbegeleiders een verschillend aantal personen of rolwagens kunnen vervoeren.

“Hierdoor kunnen we vlotter op uitstap en geraken de bezoekers op een efficiënte manier van en naar het dagverzorgingscentrum. Er zullen ook meer cliënten een beroep kunnen doen op het vervoer van de dagverzorgingscentra. Met de aankoop van deze omgebouwde bus wordt er meer reiscomfort geboden aan cliënten”, aldus een woordvoerder van de centra. De Renault Master Combi kost na verbouwing 49.500 euro inclusief BTW.

“Het Sociaal Huis zal blijven investeren in deze omgebouwde comfortabele bussen, omdat ze veel comfort en tijdswinst opleveren. Dit vergemakkelijkt niet alleen het leven van de medewerkers, maar ook van de bewoners”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis