BOORTMEERBEEK – The Catering Company uit Boortmeerbeek start met een nevenproject. The Vending Company plaatst vooral bij bedrijven automaten met verse maaltijden, soep, snacks, salades en desserten.

The Catering Company is al een tiental jaren actief. Enerzijds verzorgen ze grote bedrijfsevents en anderzijds voorzien ze tal van verenigingen uit de regio van catering.

“Ons nieuwe concept The Vending Company vloeit voort uit een ander concept waarover wij aan het nadenken waren”, zegt zaakvoerder Bart Dekimpe. “In de winter leveren we soep aan verschillende bedrijven. We overwogen daarom om soepautomaten te commercialiseren. Het enige minpuntje dat we hierin zagen, is dat soep niet altijd zo gegeerd is. In de warmere maanden is er minder vraag naar. We zijn dan gaan brainstormen, en daaruit is het vending concept ontstaan. In de automaten bieden we een uitgebreider assortiment aan dat varieert van periode tot periode en zelfs van bedrijf tot bedrijf. Een van de grote voordelen van het automatenconcept is dat ze de traditionele bedrijfskeuken kunnen vervangen en bovendien zijn ze 24/7 beschikbaar.”

Fiscaal aftrekbaar

In de automaten van The Vending Company zitten verse maaltijden, soepen, desserts, salades, snacks… “Het is een uitgebreid vers assortiment, en het systeem heeft nog heel wat voordelen. Werknemers hoeven geen tijd te verliezen met het opnemen van bestellingen voor de lunch. Ze kunnen met onze producten na drie à vier minuten een warme maaltijd hebben, en de prijzen zijn democratisch. Een voordeel voor het bedrijf: de huur van een automaat is 100% fiscaal aftrekbaar, en de toestellen kunnen zelfs een bedrijfskeuken vervangen.”

Er staan al automaten van The Vending Company op o.a. de nieuwe DHL-site op Brucargo en het bedrijf prospecteert momenteel in het Mechelse. “Ons werkgebied voor het vending concept bestrijkt de as Brussel – Antwerpen, met Mechelen als centrum. We werken hier vandaag met 5 personen, maar doen voor onze evenementen ook een beroep op externe krachten.”