BOOM –  Atlas Copco Rental Europe heeft onlangs het Franse verhuurbedrijf Location Thermique Service, gespecialiseerd in stoomketels, overgenomen. Het gevolg is dat Atlas Copco Rental Europe, gevestigd in Boom, vanaf nu ook stoomketels aanbiedt voor industriële verhuur.

Het pas overgenomen Franse verhuurbedrijf Location Thermique Service (LTS) is gebaseerd in Carvin (vlakbij Rijsel) en verhuurt stoomketels voor verscheidene processen in de industrie zoals productie, energie, chemie en olie & gas.

De stoomketels zijn uniek, omdat ze specifiek voor verhuurtoepassingen ontworpen zijn. Deze manier van werken sluit aan bij die van Atlas Copco Rental, aangezien hun machines ook zijn ontwikkeld met het oog op tijdelijke projecten.

Vanaf nu maken stoomketels (met een debiet van 1,3 t/h tot 16 t/h) ook deel uit van de Rental verhuurvloot. Ze bieden hierbij meer dan alleen de machines: in functie van de toepassing worden de nodige accessoires zoals watertanks, verhitters, drukregelaars, slangen, leidingen enz. bijgevoegd. Daarnaast kan Atlas Copco Rental alle extra services zoals transport, installatie en zelfs ontwerp in 3D verzorgen.

Atlas Copco Rental verhuisde vorig jaar van Rumst naar een nieuwe site in het Boomse industriegebied Krekelenberg en bracht daar ook meteen de hoofdzetel van de Rental Division van de Zweedse machinebouwer onder.