De Zweedse machinebouwer Atlas Copco brengt de hoofdzetel van de Rental Divisie van het Amerikaanse Houston naar België. De nieuwe site in Boom wordt daardoor het kenniscentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor olievrije perslucht, stikstof- en stroomvoorziening. Hiermee verankert Atlas Copco zich verder in België. Vanuit Atlas Copco Rental vertrekken machines naar meer dan 160 industriesectoren binnen en buiten Europa.

Oorspronkelijk ging Atlas Copco Rental Europe van Rumst naar een nieuwe site in Boom verhuizen, omdat het huidige gebouw door de groeiende verhuuractiviteiten te klein geworden is. Maar het was meteen groot genoeg om ook het divisionele hoofdkantoor van Houston naar Boom te brengen. “De keuze viel op het industriegebied Krekelenberg omdat het een uiterst geschikte locatie is voor de activiteiten. Atlas Copco kent de regio goed en de inbedding in de streek was voor ons een belangrijk argument. Boom heeft bovendien een strategische geografische ligging, centraal in Europa, en geniet van de aanwezigheid van een goed wegen- en digitaal net”, zegt Stefaan Vertriest, general manager bij Atlas Copco Rental Europe.

Atlas Copco heeft nu twee hoofdzetels in België en verstevigt zo de positie van ons land als universiteit van de perslucht. In Wilrijk bevindt zich de wereldwijde hoofdzetel voor de compressorendivisie. De twee sites kunnen nu nog beter samenwerken om de oplossingen voor de industrie, specifiek voor de verhuur, te optimaliseren.

Atlas Copco voorziet zijn klanten van innovatieve compressoren, vacuümoplossingen en luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen. Het bedrijf werd in 1873 opgericht en de hoofdzetel is gevestigd in het Zweedse Stockholm. Vandaag is Atlas Copco actief in meer dan 180 landen en telt het zo’n 45.000 werknemers. In 2016 bedroeg de totale omzet 11 miljard euro. In België heeft Atlas Copco vestigingen in Wilrijk, Boom, Hoeselt en Overijse.