Repetitief werk in een callcenter.

Repetitief werk in een callcenter.

Dat we langer zullen moeten werken, is duidelijk maar voor wie kortcyclisch werk verricht, is dit niet zo evident. In het atelier Kortcyclisch werken tot 67 jaar. Kan dat? dat Voka – KvK Mechelen op dinsdag 3 mei opstart, vernemen bedrijven hoe ze hiermee het best kunnen omgaan.

Kortcyclisch werk bestaat uit korte, repetitieve handelingen die worden uitgevoerd onder hoge tijdsdruk, zoals bandwerk in een fabriek of telefoonwerk in een callcenter. Dit type arbeid is zowel fysiek als mentaal belastend en kan ertoe leiden dat een werknemer door ziekte of stress uitvalt.

In het atelier Kortcyclisch werken tot 67 jaar. Kan dat? gaan deelnemers in vijf sessies op zoek naar alternatieve manieren om het werk te organiseren. Het atelier is van nut voor iedereen die interesse heeft in het langer en gezonder aan het werk houden van werknemers in organisaties met kortcyclische arbeid.

Met professor arbeidsorganisatie Geert Van Hootegem staat dit atelier garant voor deskundige begeleiding terzake. Bedrijven uit tal van sectoren laten zich door hem adviseren om het nieuwe organiseren en het nieuwe werken in te voeren.

De vijf sessies hebben plaats op 3, 17 en 31 mei en op 7 en 28 juni, telkens van 13.30 uur tot 17 uur, bij Voka – KvK Mechelen, Onze-Lieve-Vrouwestraat 85, Mechelen. Deelname kost voor leden 500 euro en voor niet-leden 875 euro (excl. BTW).

Via de KMO-portefeuille kan tot 40 % van de deelnameprijs worden gerecupereerd.