Boortmeerbeek en Schelle zijn twee van de tien Veritas-vestigingen waar zopas het nieuwe winkelconcept Atelier Veritas werd gelanceerd. In Atelier Veritas kunnen klanten terecht voor creatieve workshops op maat.

Het Belgische retaillabel lanceerde op 8 oktober in een aantal winkels een fysieke shop-in-a-shop en een inspiratiewebsite waar iedereen met zijn DIY-ideeën aan de slag kan.

Atelier Veritas is dé plek om tips uit te wisselen, nieuwe naai- en breitechnieken te leren of om samen met vriendinnen gezellig rond de workshoptafel inspiratie op te doen. In het Atelier is alles voorhanden om iets moois te maken: een uitgebreide collectie met bijzondere soorten wol, stoffen die je niet overal ziet, alles over de nieuwste hobby’s en trends. Zelfs een professionele naaimachine of andere specifieke tools.

Er zijn al tien ateliers geopend en binnenkort openen er nog vier extra. Vanaf 2017 komen er nog eens 15 ateliers bij. Daar zullen workshops plaatsvinden onder begeleiding van de inhouse crea-experten die je met raad en draad bijstaan. De workshops concentreren zich telkens op een specifiek thema, toegespitst op mode maar ook op home en decoratie. Denk aan XL knitting, het bestempelen van stoffen of wandtapijten ontwerpen. Om het aanbod zo ruim mogelijk te maken, werkt Veritas ook samen met 4 lokale makers, elk met hun specifieke metier.

“Het project is ontstaan uit Veritas’ wil om te blijven groeien en dit vooral vanuit onze eigen sterktes”, zegt Ine Verhaert CEO van Veritas. “Namelijk, alle creatieve tools en tips aanreiken om ieders outfit of interieur te personaliseren.” Met Atelier Veritas wil het DIY-merk artistieke en beginnende creatievelingen samenbrengen, hulp bieden waar nodig en zo een nieuwe DIY-community uitbouwen.