Atelier Pistolet zoekt ondernemers om pand te delen

AtelierPistoletLogo-2Atelier Pistolet zoekt ondernemers die een winkelpand willen delen in Mechelen. De initiatiefnemers hebben in Antwerpen al verscheidene keren een pop-up store opgezet waarin verschillende ondernemers tijdens een beperkte periode hun producten samen konden aanbieden. Nu wil drijvende kracht Sophie Robberechts het concept uitbreiden naar Mechelen, en ook naar Brugge.

“Leegstand is achteruitgang, daar is iedereen het mee eens. Steden, gemeenten, handelsverenigingen, Unizo en immo’s juichen ons pop-up initiatief alleen maar toe”, zegt Sophie Robberechts. Zij wil meer Belgische ondernemers in het straatbeeld. Via de website van Atelier Pistolet kunnen starters en ondernemers die nog niet genoeg middelen hebben om zelf een winkel te openen zich kandidaat stellen om in te stappen in één van de projecten. De pop-up stores van Atelier Pistolet worden opgezet in leegstaande panden. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een online winkel te delen. Daarvoor wordt samengewerkt met ffconcepts.be.

Elke Belgische ondernemer kan zich het hele jaar door inschrijven via de website. Er staat een heel team ter beschikking dat zich bezighoudt met alle aspecten, van online marketing tot inrichting van de panden. Sophie Robberechts volgt alles op de voet op om een goed verloop te garanderen. Van elke deelnemer wordt maandelijks een bijdrage tussen de 500 en 650 euro gevraagd. Het bedrag hangt af van de huurprijs van het gebruikte pand en het aantal deelnemers.

In Mechelen heeft Sophie Robberechts een pand op het oog in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. “Het thema wordt My sweet holiday. Ik wil graag starten rond 18 maart. Het is de bedoeling om een kinderwinkel te openen met vier of vijf deelnemers met een kindercollectie in textiel, schoenen en ecologisch verantwoord speelgoed, boeken en illustraties, geboortekaartjes, communiekaartjes… De andere winkel wordt eerder voor de hippe shopper die op zoek is naar net dat ietsje anders. Wat hebben we al: juwelen, sweaters met ontworpen bedrukking, boekjes, kaartjes, moderne sportkledij die je ook overdag kan dragen. Wat kan er zeker nog bij: kleding, handtassen, juwelen, schoenen, zomerse collectie van ….  Het is zelfs mogelijk om een weekend jouw drank of eetwaren uit te testen en reclame te maken voor je zaak.”