Assusoft krijgt participatie van SD Worx

christian van vossoleHR-dienstenverlener SD Worx heeft een minderheidsbelang van 14 procent genomen in Assusoft uit Duffel. De softwareontwikkelaar faciliteert gegevensuitwisseling tussen loonberekeningssystemen van sociaal secretariaten en ERP-systemen enerzijds en databanken van verzekeraars of HR-leveranciers anderzijds. Afgevaardigd bestuurder Christian Van Vossole, die samen met Marcel Moons aan de wieg van Assusoft stond, blijft met 51 procent meerderheidsaandeelhouder van Assusoft. AG Insurance heeft 35 procent van de aandelen.

Assusoft NV is een creatief bedrijf in volle expansie, gespecialiseerd in de communicatie van gegevens voor collectieve persoonsverzekeringen: groepsverzekeringen, invaliditeit, hospitalisatie … alsook andere benefits. Hiervoor werd zelf een origineel en uniek pakket ‘Assusoft’ ontwikkeld dat wordt gekoppeld aan de bestaande HR-beheersystemen bij de klant. Vertrekkend vanuit deze software realiseert het tevens verschillende projecten om de HR-processen te automatiseren. “Assusoft heeft een ruime en gediversifieerde klantenportefeuille opgebouwd, vooral in het segment van grote klanten. SD Worx is hiervoor uiterst geschikt als partner. De focus van onze samenwerking zal liggen op producten en geschikte diensten integreren, producten voor de kmo-markt ontwerpen en de toepassingen van Assusoft Software verder diversifiëren,” verklaart Christian Van Vossole, afgevaardigd bestuurder van Assusoft.

Het Duffelse bedrijf heeft een samenwerking met alle grote verzekeraars en employee benefits consultants en werkt hoofdzakelijk voor grote ondernemingen met meer dan 80 werknemers. Momenteel heeft Assusoft een 250-tal grote klanten, met een consistente jaarlijkse groei. Door de participatie van SD Worx in Assusoft zullen beide bedrijven nog intenser samenwerken.