ascentoOp 29 augustus is de vestiging van Philip Morris in het Nederlandse Bergen op Zoom definitief gesloten en hebben 1.202 werknemers hun job verloren. Ascento, divisie van t-groep die haar hoofdkantoor in Mechelen heeft, is aangesteld als één van de outplacement-experts die de ontslagen werknemers moeten helpen een nieuwe baan te vinden. Op 1 september opent in de fabriek in Bergen op Zoom een mobiliteitscentrum waar de ontslagen medewerkers actief worden begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe baan. De doelstelling van het project is om voor 80% van de werknemers een nieuwe job te vinden. Ascento, dat niet alleen gespecialiseerd is in outplacement maar ook in talent & performance management en advies voor recrutering en selectie, zal voor deze opdracht samenwerken met zijn Nederlandse partner en HR-dienstverlener Luba.
“Aangezien er momenteel veel werkzoekenden zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, wil Ascento zijn expertise aanwenden om het werkaanbod uit te breiden naar België”, zegt Geert Volders, directeur van Ascento. “Hierbij richten wij onze pijlen vooral op de regio Antwerpen, aangezien dit ook dicht bij de Nederlandse grens ligt. Onze consultants zullen de ontslagen medewerkers van Philip Morris persoonlijk bijstaan, en samen met hen een nieuw loopbaantraject uittekenen. Als grootste outplacement-kantoor in België zijn wij immers het best geplaatst om hen te gidsen en te oriënteren op de Belgische arbeidsmarkt. Dit past binnen onze nieuwe strategie, waarbij we niet enkel de aandacht vestigen op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers, maar ook op hun heroriëntatie, bijvoorbeeld na een herstructurering of collectief ontslag. En dit kunnen we nu ook doen over de landsgrenzen heen.”
Om het jobaanbod actief te stimuleren, roept Ascento bedrijven op om openstaande vacatures voor technisch geschoolde productiearbeiders, logistiek personeel, kwaliteitsmedewerkers, onderhoudstechnici en overhead functies aan hen te bezorgen.

T-groep met hoofdzetel in Mechelen is de 5de grootste HR-dienstverlener van de Benelux en beschikt over 116 kantoren waar in totaal meer dan 730 mensen werken. Het bedrijf is trots op de sociaal-ethische benadering en het duurzaam ondernemen, gekoppeld aan een marktconforme dienstverlening.