talentHR-dienstverlener Ascento, onderdeel van de Mechelse t-groep, heeft de genomineerden voor de nieuwe Talent Mobility Award bekendgemaakt.

Center Parcs Europe (Mol), FOD Financiën (Brussel), Janssen Pharmaceutica (Beerse), Meat&More (Aalter) en Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen (Gent) werden geselecteerd uit 40 cases en zijn in de running om verkozen te worden als meest wendbare organisatie van België.

De award zal op 21 september worden uitgereikt door een professionele jury die bestaat uit zeilster Evi Van Acker, Bart Buysse (directeur-generaal VBO), Paul Verschueren (director research & economic affairs Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Proximus), Nele De Cuyper (professor in arbeids- en organisatiepsychologie KU Leuven), Geert Volders (directeur Ascento) en Filip Vanderbeken (directeur t-interim).

De recordcijfers van 2015 op het vlak van ziekteverzuim, het groot aantal werknemers dat kampt met overmatige stress en het feit dat iedereen langer zal moeten werken, tonen aan dat er bij Belgische bedrijven nood is aan een HR-beleid dat positieve en duurzame inzetbaarheid van talenten stimuleert. Daarom lanceerde Ascento de Talent Mobility Award, om de meest wendbare organisatie in België in de kijker te zetten. Bovendien hoopt Ascento met de award kennis en informatie te verspreiden over hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

“We hebben de Talent Mobility Award gelanceerd om een duurzaam HR-beleid waar wendbaarheid centraal staat te stimuleren”, aldus Geert Volders, directeur van Ascento. “De inspirerende cases van de genomineerden over onderwerpen zoals loopbaanbegeleiding, zelfleiderschap, jobrotatie en talentontwikkeling zijn mooie praktijkvoorbeelden en bieden leerrijke informatie voor organisaties die willen inzetten op wendbaarheid. De vijf genomineerden vormen een mooie mix en tonen aan dat wendbaarheid in elke organisatie, privé of overheid, een meerwaarde kan betekenen.”