MECHELEN – HR-dienstverlener Ascento, onderdeel van de Mechelse t-groep, lanceert de Talent  Mobility Award 2018. Met de award helpt Ascento bedrijven om hun werknemers blijvend wendbaar in te zetten via een duurzaam HR-beleid. Grote organisaties en kmo’s kunnen hun kennis en cases indienen om elkaar te inspireren.

1 op de 8 werknemers denkt binnen het jaar op te branden, en haast 2 op de 5 medewerkers (34%) ervaart stress op het werk. “De cijfers liegen er niet om. Wendbaar werk is en blijft een belangrijke uitdaging de komende jaren. Denk aan de stijgende krapte op de arbeidsmarkt, de digitalisering, het langer-werken-motto, het belang van welzijn op het werk en de wet rond werkbaar en wendbaar werk,” zegt Geert Volders, directeur bij Ascento.

Inspiratieplatform

Het bedrijf wil met de Talent Mobility Award een inspiratieplatform zijn voor meer bewustzijn rond wendbaar werk. “De cases zijn een bewijs dat het alleen maar voordelen heeft als organisaties flexibel omgaan met werknemers. De werknemers vinden zekerheid in hun toekomst en de organisatie kan beter inspelen op de vraag van de markt”, aldus Geert Volders..

De Talent Mobility Award van Ascento heeft dus twee doelen: uit de deelnemende Belgische bedrijven de twee meest wendbare organisaties selecteren, en uit de best practices voor andere bedrijven tips halen hoe ze hun organisatie kunnen klaarstomen voor een wendbare toekomst.

Op de website www.talentmobilityaward.be is er een white paper van de KU Leuven beschikbaar om de goede praktijkvoorbeelden in de kijker te zetten en als voorbeeld te dienen voor inschrijvingen van de Talent Mobility Award 2018.

Een onafhankelijke jury zal de dossiers beoordelen. De 6 meest inspirerende cases die inzetten op verandering, duurzaamheid en resultaat ontvangen een prijs ter waarde van 25000 euro. De 2 hoofdwinnaars worden beloond met de Talent Mobility Award als hoofdprijs. Cases inzenden kan tot 30 juni via http://www.talentmobilityaward.be.