Ascento lanceert Fitness2Drive

VerkeersagressieHR-adviesbureau Ascento dat deel uitmaakt van t-groep met hoofdkantoor in Mechelen heeft een uitgebreid dienstenpakket ontwikkeld voor bedrijven met werknemers die beroepshalve vaak met de auto, de bestelwagen of de vrachtwagen onderweg zijn. Fitness2Drive heet het pakket dat o.a. met simulatie-oefeningen de werknemers leert hun rijstijl te verbeteren, een klantvriendelijke houding aan te nemen en de veiligheid op de weg te garanderen. Het rijgedrag van medewerkers in bedrijfswagens heeft immers een impact op het imago en de reputatie van het bedrijf.

Fitness2Drive biedt drie verschillende diensten aan. Het pakket full screening heeft Ascento ontwikkeld voor werknemers die permanent achter het stuur zitten zoals mensen van koeriersbedrijven en besteldiensten. Dit pakket bestaat uit twee simulatie-oefeningen, een aanleg- en een persoonlijkheidstest en een diepte-interview dat peilt naar verantwoord rijgedrag, klantvriendelijkheid en veiligheid. Alle deelnemers ontvangen een schriftelijk rapport met individuele feedback en advies.

De light screening is een beknopte versie van het voorgaande met twee simulatie-oefeningen, een diepte-interview en een schriftelijk rapport indien gewenst. Dit pakket is meer aangewezen voor mensen die beroepshalve vaak op de weg zijn zoals werknemers van schoonmaak-, bouw- en tuinbedrijven en vertegenwoordigers. De derde optie is een workshop omtrent mobiliteit, klantgerichtheid en omgaan met stress in het verkeer.

Ascento werkt voor Fitness2Drive samen met het Instituut voor Psycho-Medische Training.

Geert Volders, directeur van Ascento, is opgetogen over het nieuwe dienstenpakket. “Ascento neemt hier een pioniersrol op, want dit pakket is uniek op de markt van recrutering, selectie en ontwikkeling. Voor veel bedrijven is veilig en verantwoord rijgedrag een absolute must. Elke medewerker achter het stuur van een bedrijfswagen bouwt immers mee aan het imago en de identiteit van het bedrijf. Fitness2Drive evalueert hun rijgedrag en onze consultants sturen bij waar nodig. Dit is een interessant selectie-instrument en ontwikkelingspad voor medewerkers achter het stuur.”