MECHELEN – Ascento, de specialist in loopbaanbegeleiding van de Mechelse t-groep, hielp ex-topzeilster Evi Van Acker aan een nieuwe job. Zij gaat vanaf 12 februari aan de slag bij Energy Lab uit Beringen om werknemers fitter en gezonder te maken door vaker te bewegen, gezonder te eten en mentaal veerkrachtiger te worden.

Na haar topsportcarrière had Evi Van Acker een nieuwe professionele uitdaging nodig. “Als zeilster ben ik altijd voluit voor mijn sport gegaan. Mijn drijfveer was meedraaien op het allerhoogste niveau. Mijn besluit om te stoppen met zeilen, nam ik weloverwogen op het moment dat ik aan de wereldtop stond. Stilzitten is niet aan mij besteed, dus ik besloot me professioneel te laten begeleiden in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging,” zegt Evi.  “Mijn loopbaantraject bij Ascento vond ik een ontzettend fijne ervaring. Het heeft me enorm geholpen in de zoektocht naar een nieuwe job.”

Niet vanzelfsprekend

“Het is geen evidentie om na topsport de arbeidsmarkt te betreden,” zegt Hanne Exelmans van Ascento en loopbaancoach van Evi. “Dat Evi barst van talent en een doorzetter is, staat buiten kijf. Dat getuigt ook haar masterdiploma bio-ingenieur. Toch was de zoektocht naar wat Evi op professioneel vlak wil, ook voor haar niet vanzelfsprekend. Samen met haar hebben we een maattraject over enkele maanden uitgewerkt. We hebben samen haar sterktes, zwaktes, interesses en talenten afgetoetst, met als uiteindelijk doel de geknipte job voor haar te vinden. Die heeft ze gevonden bij Energy Lab.”

Energy Lab ondersteunt sporters en bedrijven om meer te bewegen. Evi zal bij Energy Lab als Client Success Manager meewerken aan het opzetten van duurzame corporate wellbeing projecten op maat van de klant.

“Net zoals ik werknemers wil aanzetten om meer en beter te bewegen, wil ik ook iedereen aanraden om te durven kiezen voor een professionele loopbaanbegeleiding,” zegt Evi Van Acker. “Samen met mijn coaches van Ascento zocht en vond ik bij Energy Lab een nieuwe professionele uitdaging die perfect bij me past. Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastisch nieuw hoofdstuk wordt.”

Evi is ook nog steeds ambassadeur voor wendbaar werk bij de Talent Mobility Award van Ascento.