MECHELEN – Na een succesvolle internationale zeilcarrière is Evi Van Acker toe aan een nieuwe uitdaging. De olympische medaillewinnaar laat zich daarvoor begeleiden door Ascento, onderdeel van de Mechelse HR-dienstverlener t-groep. Haar case moet ook andere werknemers en bedrijven inspireren.

Twee en een halve maand nadat Evi Van Acker een punt zette achter haar carrière in de zeilsport, denkt ze na over wat ze wil doen en wat haalbaar is met haar ervaring als topsporter en diploma bio-ingenieur. Hanne Exelmans en Jan Osselaer, twee ervaren loopbaancoaches, zullen haar nu ondersteunen tijdens een loopbaanbegeleidingstraject op maat.

“Hoewel ik mijn Master als bio-ingenieur behaald heb, besef ik dat het niet eenvoudig is om meteen een interessante, uitdagende job te vinden”, zegt Evi Van Acker. “De stap naar de arbeidsmarkt is vrij groot voor mij, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik door mijn verleden in de topsport unieke kwaliteiten heb die werkgevers kunnen aanspreken.”

Online parcours

Iedereen kan de komende maanden de loopbaanbegeleiding van Evi Van Acker op de voet volgen via de website www.evidurft.be. Via blogs en vlogs wordt iedere stap van het proces in detail geïllustreerd.

“We hopen daarmee vooral mensen die op zoek zijn naar een nieuwe professionele uitdaging of mensen die een andere richting uitwillen maar niet goed durven, te inspireren om een beroep te doen op loopbaancoaches”, zegt Geert Volders, ceo van Ascento. “Anderzijds willen we bedrijven inspireren. Oriënteringscoaching kan medewerkers stimuleren om te groeien in hun huidige job, hen helpen om een beter evenwicht tussen werk en privé te vinden of hen laten meedenken over een nieuwe functie binnen of zelfs buiten het bedrijf.”