Artexis en Stad Mechelen ondertekenen huurcontract Nekkerhal

nekkerhalEerder dit jaar heeft de stad Mechelen de concessie voor de Nekkerhal al toegewezen aan Artexis. Beide partijen zijn het nu ook eens over de voorwaarden van de overeenkomst en hebben het huurcontract ondertekend, dat ingaat op 15 januari.

“Met Artexis hebben we een goede concessiehouder gevonden voor de Nekkerhal. Met hun expertise kan de Nekkerhal uitgroeien tot één van de belangrijkste feestenhallen van Vlaanderen”, aldus schepen Bart De Nijn, voorzitter van de Nekkerhal vzw.

Artexis beheert in Vlaanderen ook al Antwerp Expo en Flanders Expo in Gent, en verspreid over Europa vallen nu acht expohallen onder haar beheer.

Artexis heeft grootse plannen met de Nekkerhal. In eerste instantie wordt de samenwerking met de bestaande organisatoren verdergezet, maar Artexis wil de exploitatie van de hal ook verder ontwikkelen en waar mogelijk optimaliseren.

Verder is het de bedoeling om de Nekkerhal op te nemen in de strategie van de groep. “Visit the Future is onze visie”, zegt Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux. “Wij willen onze klanten en bezoekers een idee geven van de wereld van morgen. Het verhogen van de bezoekersbeleving is dan ook één van onze belangrijkste doelstellingen.”

Bovendien zal Artexis nieuwe business aantrekken door het aanbod open te trekken naar events in de breedste zin van het woord. “Naast traditionele beurzen zullen we ook organisatoren van product shows, personeelsfeesten, eindejaarsfeesten e.d. naar de Nekkerhal halen”, vervolgt Dirk Van Roy. “Deze uitbreiding van event formats heeft dan weer een verhoging van de economische impact op Mechelen en de omliggende regio tot gevolg. Het belang hiervan mag niet worden onderschat.”

De operationele leiding van de Nekkerhal komt in handen van Philippe Willegems. Hij leidt ook al het beheer van Antwerp Expo.