Artexis easyFairs en SMG richten joint venture op

EverardArtexis easyFairs en SMG hebben een joint venture opgericht die Artexis-SMG zal heten. Dat werd aangekondigd door Eric Everard, CEO van Artexis easyFairs en Wes Westley, voorzitter en CEO van SMG. Het bedrijf zal zich vestigen in Brussel en zal gespecialiseerde diensten aanbieden voor het beheer van expo- en congrescentra in en buiten Europa. Hakan Gershagen wordt vice president business development van Artexis-SMG.
Eric Everard (foto): “SMG is wereldleider in het beheer van evenementencentra en beschikt over een portfolio van 74 expohallen en congrescentra. Ik ben erg opgetogen dat we met hen zullen samenwerken. Hier in Europa is er bij openbare en particuliere eigenaars van conferentie- en expositiecentra een grote vraag naar gespecialiseerde expertise om de inkomstenstroom te maximaliseren en om hen te helpen bij het aantrekken van kwalitatief hoogstaande evenementen. Onze nieuwe joint venture, Artexis-SMG, kan als geen ander aan deze vraag tegemoet komen.”
Ook Wes Westley is opgetogen over de joint venture. “Ik was heel erg onder de indruk van de professionele manier waarop Artexis opereert in zijn acht beurs- en congrescentra in België en Zweden. We hechten belang aan dezelfde waarden en geloven beiden in de dynamiserende invloed die evenementencentra kunnen hebben op lokale economieën.”
De nieuwe joint venture werkt onafhankelijk van de aktiviteiten van Artexis easyFairs als organisator van evenementen. Artexis-SMG zal de succesvolle formule voor het professioneel beheer van evenementcentra van SMG toepassen op de Europese markt. Het geografisch bereik van de joint venture strekt zich uit over heel Europa met uitzondering van België en Zweden, waar Artexis al een sleutelrol speelt in het beheer van beurshallen. Artexis-SMG zal zich toespitsen op expositie- en congrescentra, waarbij het bedrijf geen andere kernactiviteiten van SMG, zoals theaters en sportstadia, zal aanspreken.

Artexis easyFairs organiseert evenementen in 16 landen (België, Canada, Colombia, Denemarken, Duitsland, Finland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Rusland, Singapore, Spanje, Groot-Brittannië, Zweden en Zwitserland) en beheert acht beurshallen in de Benelux en Scandinavië (Gent, Antwerpen, Namen (twee beurshallen), Mechelen (Nekkerhal vanaf 1 januari 2015), Bergen, Stockholm en Malmö). De groep heeft meer dan 450 werknemers en zal in 2014 inkomsten ter waarde van meer dan 100 miljoen euro verwerven.