ARMONEAHet Mechelse zorgbedrijf Armonea kondigt de intentie tot overname van zorggroep Soprim@ aan. Met de overname zet Armonea een belangrijke stap in de verdere uitbouw van zijn activiteiten en verstevigt het zijn positie als belangrijke zorgaanbieder in België. Het dossier tot goedkeuring van de overname werd opgestart bij de Belgische Mededingingsautoriteit.

Armonea en Soprim@ beheren momenteel gezamenlijk in totaal 82 zorgsites (respectievelijk 67 en 15) en 4 kinderdagverblijven (respectievelijk 3 en 1). Na de overname zal Armonea meer dan 5.000 medewerkers in dienst hebben, die zorg dragen voor meer dan 9.200 senioren. Met de geplande uitbreidingen zal de groep in de komende maanden de kaap van 10.000 senioren bereiken.

Chris Cools, CEO van Armonea: “Soprim@ is erin geslaagd om een mooie zorggroep uit te bouwen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we van elkaar leren en efficiënter werken, waardoor we nog verder kunnen evolueren in een kwaliteitsvolle zorg voor onze residenten. Als groep heeft Armonea een zeer duidelijke visie: senioren zo lang mogelijk van het leven laten genieten, ieder op zijn of haar manier. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom en kijken ernaar uit om onze visie samen verder uit te dragen.”

Michel Vanstallen, CEO van Soprim@: “De creatie van een grotere zorgonderneming, met aandacht en zorg voor de bewoners en de medewerkers, geeft een stabiele basis voor verdere groei. Ik ben ervan overtuigd dat onze medewerkers en residenten bij Armonea ondergebracht worden in een sterke en stabiele onderneming, waar kwaliteitsvolle zorg centraal staat.”

Armonea is gespecialiseerd in zorg- en dienstverlening voor senioren en is het belangrijkste zorgbedrijf van België. In 67 sites dragen 4.200 medewerkers zorg voor meer dan 7.000 residenten. Het is een snel groeiend bedrijf dat inzet op positief ouder worden. Armonea werd opgericht in 2008 na een fusie tussen rusthuizengroep Van den Brande en Restel Résidences. Deze werden beide opgericht in 1979, waardoor Armonea meer dan 35 jaar zorgervaring heeft.

Soprim@ werd opgericht in 2004 en beheert 15 woonzorginstellingen, voornamelijk in Vlaams-Brabant: van kleine, familiale woonzorgcentra naar allesomvattende woonzorgsites met assistentiewoningen. De groep beheert met Kindervilla De Kikker in Kessel-Lo ook één kinderdagverblijf. Sinds de oprichting is de organisatie gestaag gegroeid door overnames. De groep heeft bijna 1.000 medewerkers en draagt zorg voor meer dan 1.500 residenten.