LLEDDArmonea, de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg in België, streeft met 5.000 medewerkers naar een steeds betere dienstverlening voor meer dan 9.000 senioren.
De zorg en levenskwaliteit voor residenten, medewerkers en milieu staan centraal en de keuze voor LED-verlichting is daar een nieuw onderdeel van.

Armonea heeft recent samen met LLEDD.be uit Bonheiden de verlichting in zijn residenties geoptimaliseerd van klassieke verlichting naar LED mits de aanpassing van 75.000 lichtpunten en armaturen. De beslissing voor LED-technologie werd genomen om te besparen op energie maar ook om de lichtbeleving voor de residenten te verbeteren en het onderhoud door de werknemers te verminderen.

De voordelen van deze beslissing voor Armonea zijn een lager verbruik van ongeveer 2.3 miljoen kwh per jaar, minder CO2 uitstoot, minder onderhoud en betere lichtkwaliteit. De residenten genieten mee want er werd gekozen voor een rustgevende, homogene warme lichtkleur met minder verblinding.

Armonea heeft geopteerd voor het Opex huurmodel van LLEDD.be omdat dit contract zowel de installatie als het onderhoud van de LED-verlichting omvat zonder investeringen en met een onmiddellijk terugverdieneffect.

Deze beslissing voor LED-verlichting is een bevestiging van de verdere perfectionering van de dienstverlening en het realiseren van de maatschappelijke doelstellingen voor Armonea.

Armonea gaf vorige week aan dat het de intentie heeft om zorggroep Soprim@ over te nemen. Soprim@ beheert 15 zorgsites en een kinderdagverblijf. Over de eventuele aanpassing van de verlichting in deze sites wordt nog onderhandeld.