Arco Information haalt 250.000 euro op

crowdfunding3Het Mechelse Arco Information N.V., gespecialiseerd in het beheer van informatiestromen in grote bedrijven, heeft in amper vier uur bij 65 beleggers 250.000 euro opgehaald. Dat gebeurde volgens het crowdlending-principe via het Look&Fin-platform. De KMO was op zoek naar 250.000 euro om zijn reorganisatie af te ronden. Arco Information evolueerde van een product- naar een service-bedrijf via de ontwikkeling van een SaaS-platform. Arco Information bood aan de beleggers een jaarlijkse rentevoet van 11% over een looptijd van 18 maanden.

Arco Information NV is sinds meer dan 22 jaar actief en genereert een jaarlijkse omzet tussen de 6 en 7 miljoen euro. Het bedrijf met hoofdzetel in Mechelen telt internationale ondernemingen zoals Carrefour, ING, Media Markt, BPost, Unilever en BDO tot zijn klanten.

Meer dan 70 medewerkers werken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland voor de Arco Group. De Arco Group bestaat uit Arco Information (55 medewerkers) en Sercu Microdata (15 medewerkers).

Arco Information ontwikkelt, verkoopt en implementeert softwareproducten in het domein van documentenbeheer, dossierbeheer, workflow management en postbehandeling.

Naast de eigen ontwikkelde producten biedt Arco ook oplossingen aan voor scanning, OCR en formulierherkenning.

Oplossingen worden aangeboden in de cloud of als software die wordt geïnstalleerd bij de klant.