Apton is voortaan Lean & Green

Lean-GreenHet Mechels logistiek transportbedrijf Apton, gespecialiseerd in apparatenvervoer en krantendistributie, is één van de vijf nieuwe bedrijven die zich voortaan Lean & Green mogen noemen. Zij ontvingen bij Gyproc in Kallo uit handen van Wouter Van Besien (Groen) de Lean & Green award voor hun plan van aanpak om de CO2-uitstoot van hun transport- en logistieke activiteiten met minstens 20% te verminderen. Het is al de zevende groep bedrijven die via het Vlaams Instituut voor de Logistiek Lean & Green wordt. Daarnaast ontvingen ook zes bedrijven de Lean & Green Star voor het behalen of zelfs overschrijden van de 20% reductiedoelstelling. Daarbij is ook Jost Group division beverages (Vervoer Verbessem) uit Waarloos.

De winnaars halen als grote troef van het VIL-programma aan dat ze door hun deelname eindelijk eens alle CO2-emissie van hun bedrijf in kaart hebben gebracht. Deze oefening gebeurt anders niet snel of helemaal niet. Nu de uitstoot wel bekend is, is het gemakkelijker om potentiële grote en kleine besparingen te benutten. De Star winnaars benadrukken dat de sleutel tot succes erin bestaat om alle afdelingen van het bedrijf te mobiliseren.

Meerdere bedrijven toonden de voorbije maanden interesse om ook Lean & Green te worden. Het VIL start dit najaar met een nieuwe groep bedrijven. Ook VEA sleutelt aan het bijeenbrengen van een groep Lean & Green expediteurs in spe.