WietvandeveldeNog veel te weinig jongeren zien het ondernemerschap als een valabele carrièrekeuze. Dat komt onder meer door het minder goede ondernemersimago, gecombineerd met de vele administratieve procedures verbonden aan het ondernemerschap. Om jongeren toch te overhalen om de stap te zetten, en hen tegelijketijd goed te informeren over alles wat bij het ondernemerstraject komt kijken, lanceren de drie Voka-Kamers van Koophandel van de provincie Antwerpen het project Antwerp Entrepreneur Academy. Met dit project willen ze met de steun van de provincie Antwerpen, die zorgt voor subsidie, het ondernemerschap stimuleren bij leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar (ASO, TSO en BSO) en bij studenten van hogescholen en universiteit.

De kick-off van het project vond vrijdagavond plaats bij Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, in aanwezigheid van bestendig afgevaardige Ludwig Caluwé die verantwoordelijk is voor economie.

Antwerp Entrepreneur Academy wil jongeren prikkelen voor ondernemerschap via educatieve sessies, positieve succesverhalen van jonge ondernemers, allerlei uitdagingen om zelf aan de slag te gaan en professioneel advies bij het uitwerken van een businessplan. Door middel van inspiratie, coaching, peer learning en mentorship wordt de brug geslagen tussen leerlingen/studenten en ondernemerschap.

Bij de kick-off was er alvast een inspirerende getuigenis van Wiet Vande Velde, de jonge ondernemer die in Mechelen-Noord zijn bedrijf Palletkraft vestigde dat innovatieve kartonnen palletten produceert. Zijn verhaal toont aan dat ondernemen misschien niet van de eerste keer lukt, maar dat volhouden loont en ondernemerschap heel boeiend kan zijn.