Antoon Vansina van Acerta naar CM

vansinaAntoon Vansina wordt de nieuwe CIO van de Christelijke Mutualiteit. Vansina komt van Acerta, waar hij ruim twee jaar Business Intelligence Director was.

Het duurde even eer het christelijk ziekenfonds een opvolger had gevonden voor Alain Conrath, die tot maart 2014 CIO was van de CM. Sindsdien is Conrath strategic executive advisor maar hij bleef de IT-ontwikkelingen wel sterk opvolgen.

Antoon Vansina studeerde computerwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. In oktober 1991 werd hij aangeworven door KBC bank en verzekeringen waar hij doorgroeide tot manager van de IT-testafdeling. In het voorjaar van 1999 stapte hij over naar het consultancybedrijf Quint Wellington Redwood. Twee jaar later werd Vansina CIO en manager business intelligence van het algemeen ziekenhuis Klina in Antwerpen.

In de zomer van 2012 kon hij bij Telenet aan de slag als business intelligence program manager. Hij bleef er slechts tien maanden, want in mei 2013 werd hij door Acerta gevraagd als directeur business intelligence. Nu moet Antoon Vansina bij de Christelijke Mutualiteit de IT-afdeling in goede banen leiden.