De Lierse vestiging van Antilope De Bie kreeg in het kader van de Vokastages een bezoek van volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels. Daarmee volgde de politica uit Schilde het voorbeeld van vele tientallen Vlaamse en federale parlementsleden, die op uitnodiging van werkgeversorganisatie Voka proeven van de werkvloer.

Na een toelichting over het bedrijf en een bezoek aan onder andere de commerciële dienst, de dienst calculatie en de prepressafdeling, maakt Kathleen Krekels ook kennis met het drukken, snijden en vouwen in de drukkerij. “We leren haar al onze verschillende afdelingen kennen, zodat ze een volledig beeld krijgt welke weg naar drukwerk wordt afgelegd”, licht algemeen directeur Joris De Lannoy van Antilope De Bie toe.

Bewuste keuze

Kathleen Krekels koos uit de waaier aan bedrijven voor haar zomerstage bewust voor een bedrijf uit de grafische sector. “Als lid van de commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement, bezocht ik recent een school die ook een drukkersopleiding aanbiedt. Bij dat bezoek kwam onder meer het duaal leren aan bod, dat inspeelt op de behoeften van bedrijven met technisch geschoold personeel zoals hier”, schetst ze. “Bij dit bezoek valt me vooral op hoe de verschillende afdelingen op elkaar inspelen om samen tot resultaten te komen.”

De grafische groep Antilope De Bie ontstond deze zomer bij de overname van Antilope Printing uit Lier door De Bie Printing uit Duffel. Onlangs nam de groep ook drukkerij Favorit uit Hoboken over, nadat De Bie Printing eerder drukkerij Van Goethem uit Mortsel binnenhaalde. Vanaf maart volgend jaar wordt er centraal vanuit de uitgebreide locatie van De Bie Printing op de kmo-zone Itterbeek in Duffel gewerkt.

“Antilope en De Bie passen perfect bij elkaar met hun gemeenschappelijk dna, waarin vakmanschap en het streven naar kwaliteit centraal staan. De huidige groep staat mee aan de top in zijn segment in België. De samensmelting van beide bedrijven gaat gepaard met een investering van acht miljoen euro in nieuwe machines en infrastructuur”, benadrukt ceo Bart De Bie van Antilope De Bie.

Met haar bezoek is Kathleen Krekels al de vierde politicus die de Mechelse regio uitkoos voor een zomerstage. Eerder waren haar partijgenoten Sofie Joosen, Marc Hendrickx en Lorin Parys langs geweest bij respectievelijk Pfizer Puurs, Continental Automotive en Rode Kruis-Vlaanderen in Mechelen.