DUFFEL/LIER – Antilope De Bie is voortaan 100 procent operationeel vanuit één centraal punt. Het merendeel van het team in Lier en Hoboken verhuisde samen met alle machines naar de locatie in de Nijverheidsstraat te Duffel. Extra investeringen zorgen bovendien voor een uitbreiding van het machinepark.

Bart De Bie © Antilope De Bie.

“De installatie van ons nieuw magazijn en nieuwe kantoren verliep voorspoedig, vandaar dat we ook vroeger dan gepland verhuizen”, zegt Bart De Bie, ceo van Antilope De Bie. “Oorspronkelijk was de verhuis voor maart voorzien, maar die is ondertussen al achter de rug.”

Naast het team in Lier maakt ook Drukkerij Favorit uit Hoboken, dat vorig jaar toetrad tot Antilope De Bie, mee de verhuis naar Duffel. Het merk Favorit blijft evenwel behouden. “Door gecentraliseerd te werken vanuit één van de modernste drukkerijen van de Benelux, zal ons gecombineerd aanbod van Antilope De Bie en Favorit verder versterkt worden op vlak van toegevoegde waarde, advies, flexibiliteit en capaciteit.”

In Duffel zullen ongeveer 100 medewerkers aan het werk zijn. Voor de klanten verandert er buiten de adreswijziging niets.

Investeringen

Naast het nieuwe magazijn en de nieuwe kantoren, waar 1,5 miljoen euro voor werd neergelegd, is er ook plaats voor heel wat nieuwe machines. Daar werd met 6 miljoen euro sterk in geïnvesteerd. “We hebben twee nieuwe drukpersen met de laatste nieuwe ledtechnologie aangeschaft. Daarnaast hebben we ook drie nieuwe vouwmachines gekocht die computergestuurd zijn, twee nieuwe verzamelmachines en een kapmachine. Zo kunnen we onze kwaliteit optimaal houden en het verschil blijven maken ten opzichte van onze concurrenten.”

Verder werd in 2017 ook sterk geïnvesteerd in de strategische positionering van dochteronderneming Stockmans, dat zich als Stockmans Kalenders en Stockmans Art Books specialiseert als dienstverlener in twee specifieke niches van de grafische sector.