Annick Brems onderneemster van het jaar?

BremsAnnick Brems, hoofdverantwoordelijke van Kinderopvang in je Buurt uit de Mechelse regio, is één van de drie finalistes die kans maken op de WOMED Award en de titel van onderneemster van het jaar.

Annick Brems (42) startte in 2006 met 1 kinderdagverblijf. Intussen zijn dat er 10 in 5 verschillende gemeenten, goed voor de opvang van 278 kindjes: vier in Putte, twee in Mechelen en Bonheiden, één in Boortmeerbeek en één in Keerbergen.

Annick wil een kinderopvang creëren die vooruitkijkt op de noden van de hedendaagse tweeverdieners. Omdat die tweeverdieners niet altijd een nine-to-five job hebben, paste Annick de openingsuren van de kinderopvang aan van 6.30u tot 20u. Zo moet niemand zich haasten om op tijd te zijn.

Voor haar 34 werknemers streeft Annick naar een goede werk-privébalans. Ze probeert hieraan tegemoet te komen door bijvoorbeeld te voorzien in een interne strijkdienst en boodschappendienst. Annick neemt aan de wedstrijd voor de WOMED Award deel om de sector in de kijker te zetten.

De WOMED Award (Women in Enterprise and Development) is een initiatief van Markant vzw in samenwerking met UNIZO, en bekroont vrouwelijke ondernemers die op succesvolle wijze minstens vijf jaar in hoofdberoep een eigen onderneming runnen. De WOMED Award kadert in Ondernemer in Zich(t) en krijgt steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, in samenwerking met KBC, Zenito, ADMB, Ter Helme en Vlerick Business School. Naast de prijs voor dé onderneemster van het jaar wordt er ook een prijs voor de Belofte en de WOMED Award Zuid uitgereikt. De Zuid-award is een samenwerking met Trias en gaat naar een ondernemende vrouw uit een armer, zuidelijk land.