annperneelAnn Perneel wordt de nieuwe zakelijke leider van het orkest Casco Phil. Zij volgt General Manager Veerle Simoens op die de overstap maakte naar het Gent Festival van Vlaanderen.

Ann Perneel verdiende haar sporen in de culturele wereld en de muzieksector voornamelijk in het buitenland. Ze werkte onder meer in Berlijn voor het Franse exportbureau voor muziek, in Duitsland als projectcoördinator van de ambitieuze Coke Sound Up eventreeks en als beleidsmedewerker cultuur in de Nederlandse ambassade te Berlijn. De jongste jaren leidde ze in Straatsburg als productiemanager het gerenommeerde festival Jazzdor en Jazzdor-Straatsburg-Berlin.

Bij Casco Phil zal Ann Perneel in tandem met artistiek directeur Benjamin Haemhouts instaan voor de zakelijke leiding. Benjamin Haemhouts: “Ik kijk ernaar uit om samen met Ann het Casco-idee, onze Casco-missie, verder gestalte te geven. Wie bij ons mee aan het roer staat, moet de eigenschappen bezitten om out of the box te kunnen denken en met andere ogen te kunnen kijken naar de omgeving waarbinnen wij actief zijn. De muzieksector is immers sterk in transitie en staat voor enorme uitdagingen. Met Ann hebben we iemand aangetrokken die het Casco Phil-DNA op natuurlijke wijze in zich draagt, een uitgebreid internationaal netwerk heeft en zich probleemloos beweegt binnen zowel een bedrijfsmatige als artistieke omgeving.”

Voor Ann Perneel is Casco Phil een opvallende speler in het Vlaamse cultuurleven: “Wat me onmiddellijk bij Casco Phil aansprak, is het innovatieve en atypische concept van de organisatie, en de gedrevenheid waarmee ze te werk gaat. Dit doet ze op verschillende niveaus en in meerdere domeinen, of het nu de culturele sector of de bedrijfswereld is. Casco Phil slaagt erin om zonder structurele overheidssteun spannende projecten te presenteren in binnen- en buitenland, met oog voor jong talent, kinderen en sociaal engagement en door een unieke samenwerking met de bedrijfswereld aan te gaan.
Het is een bijzondere en tegelijk opwindende uitdaging om mee te bouwen aan dit boeiende project en om de toekomst van Casco Phil mee uit te stippelen binnen een snel veranderende wereld. Ik kijk ernaar uit om mijn eigen plekje te creëren in dit warme muziekhuis vol topmusici, waar kwaliteit, creativiteit, innovatie en eigenheid centraal staan.”