Maneblusser-LenteHet Mechels stadsbier Maneblusser van brouwerij Het Anker krijgt er een broertje bij. Met de lancering van het nieuwe Maneblusserlogo werd dit Ankerbier nieuw leven ingeblazen en werd het extra in de kijker gezet. Maneblusserfeestjes, Maneblusser op grote events en het activeren van het Blusbusje vergroten de algemene naambekendheid van het Mechels Stadsbier.

De brouwerij bouwt verder op deze naambekendheid en stemt het biergamma van Het Anker hier op af. Met het Maneblusservrouwtje werd een eerste variant gelanceerd op het Maneblusserlogo. Ook het seizoensbier Lentebok van Brouwerij Het Anker zal vanaf nu tot de groep Maneblusser behoren. Maneblusser Lente zal Anker Lentebok vervangen en zal verkrijgbaar zijn vanaf maart tot mei.

Dit lichtblonde bier wordt gebrouwen op basis van pilsmout, tarwemout, haver en rogge en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Het werd gekruid met klassiekers als koriander, komijn en curaçao. Het resultaat is een verfrissend en karaktervol bier. Net zoals de lente smaakt het zachtzoet, fruitig en bloemig.