Anders Ondernemen uit Willebroek, de nieuwe missie van Wendy Ceulemans en Maura Melis om bedrijven te helpen met de aanpak van verschillende grote problemen, lanceert met de website www.anders-verbinden.be een nieuw initiatief  in de strijd tegen burn-out, sociale problemen en slechte samenwerkingen tussen collega’s.

“De meeste bedrijven organiseren jaarlijks een teambuildingdag. Omdat het moet. Waarom het moet? Daar zijn veel mensen niet zeker van”, aldus de initiatiefneemsters. “Resultaat is dat teambuildings in de meeste gevallen alleen maar een dagje niet werken zijn, en dat er daarna niet veel verandert op de vloer. Er zijn mensen die bowlen leuk vinden, of karten, kleiduifschieten of kajakken. En de ene gruwt van wat de andere leuk vindt. Resultaat is dat eventuele onderlinge probleempjes na de teambuilding nog steeds aanwezig zijn.”

www.anders-verbinden.be biedt teambuildings aan die van een groep mensen een team willen maken.

“Elk individu heeft een eigen persoonlijkheid, andere competenties en interesses. Als ze elkaar goed leren kennen, weten collega’s wat elkaars sterke en zwakke punten zijn. Bij een goede teambuilding wordt er verbonden met elkaar. Onderliggende dynamieken worden blootgelegd, natuurlijke leiders komen naar boven en teams functioneren beter. Het is meer dan een leuk uitje. De dag erna is de flow voor altijd veranderd. Werknemers zullen begrijpen waarom bepaalde processen werken en andere niet, en hoe dit samen verbeterd kan worden.”

Eén van de mogelijkheden voor een alternatieve teambuilding is Cook & Play, een kookworkshop die niet enkel draait rond koken.

“Belangrijk is de manier waarop er samengewerkt wordt, en problemen worden opgelost, bijvoorbeeld wanneer er een ingrediënt te kort blijkt te zijn. Cook & Play onderzoekt het proces, de onderlinge communicatie in het team, hoe er wordt omgegaan met de beschikbare middelen. En als het goed uitdraait, kunnen de deelnemers ook nog genieten van het eindresultaat. Achteraf gaat iedereen naar huis met een tof recept en, veel belangrijker, met een aantal inzichten over zichzelf, collega’s en zijn of haar functioneren binnen een team.”