American Vanguard investeert in Bi-Pa

Johan De Saegher, CEO van Bi-Pa.

Johan De Saegher, CEO van Bi-Pa.

Het Nederlandse AMVAC-Netherlands B.V., een dochter van het beursgenoteerde American Vanguard Corporation, heeft een belang van 15% genomen in Bi-Pa N.V. uit Londerzeel. Bi-Pa ofwel Biological Products for Agriculture is actief in de biologische gewasbescherming. Het bedrijf vormt een brug tussen basisonderzoek en de uiteindelijke commercialisatie van producten voor gewasbescherming. Het focust op de optimalisatie van formuleringen en het verkrijgen van de nodige goedkeuringen en registraties.

Johan De Saegher, CEO van Bi-Pa: “Deze investering van AMVAC in Bi-Pa past perfect bij de strategie van Bi-Pa die focust op de ontwikkeling en registratie van nieuwe biologische oplossingen voor gewasbescherming en vertrouwt op sterke marketingpartners voor de distributie van onze producten. Via AMVAC krijgt Bi-Pa toegang tot een sterk marktnetwerk voor Noord- en Zuid-Amerika en tot een netwerk van ervaring in deze regio. De toepassing van ons gepatenteerd product Vintec tegen ziekten in wijngaarden wordt nu ook beschikbaar voor wijnbouwers in dit gebied. Biologische behandelingen openen veel mogelijkheden en zullen in de toekomst steeds aan belang winnen door hun voordelen voor gebruikers en het milieu.”
American Vanguard verwerft de distributierechten voor Noord- en Zuid-Amerika van Vintec, het eerste product van Bi-PA. Vintec beschermt wijnranken tegen houtziekte. American Vanguard krijgt eveneens toegang tot nieuwe producten en technologieën die voortkomen uit Bi-PA’s wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s in samenwerking met het Italiaanse onderzoeksinstituut Fondazione Edmund Mach.