Ambrosia Fijnkeuken serveert signature dish van Jelle de Roy

KG - S.Pellegrino Young Chef of the Year - Benelux final - all finalistsJelle de Roy, sinds 2013 souschef bij Ambrosia Fijnkeuken in Duffel, is gestrand in de regionale Beneluxfinale van de San Pellegrino Young Chef of the Year. Met die culinaire wedstrijd gaat het Italiaanse watermerk op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. De jonge Duffelnaar was één van de tien semifinalisten die werden geselecteerd door ALMA, ’s werelds belangrijkste internationale centrum voor training en opleiding op het gebied van de Italiaanse keuken. Andrea Miacola, Chef de Partie bij De Librije in het Nederlandse Zwolle, haalde het tijdens de voorronde in Antwerpen en vertegenwoordigt de Benelux tijdens de finale in oktober in Milaan.

Tijdens de regionale finale bereidde Jelle een Mangalica-varken van kop tot staart met artisjok, gele stekelzwam, wortel, peterseliewortel en tuinkruiden. “Mijn schoonbroer kweekt op kleine schaal Mangalica-varkens. Mijn keuze was dus snel gemaakt. In mijn gerecht geef ik het vlees alle aandacht die het verdient. Daarom koos ik voor een garnituur van groenten dat perfect samengaat met het vlees. Puur en herkenbaar, maar in een modern jasje.” De signature dish kan je binnenkort zelf proeven bij Ambrosia Fijnkeuken. “Het gerecht komt tussen de suggesties te staan in augustus en september.”

De 22-jarige Duffelnaar volgde zijn secundair onderwijs aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna specialiseerde hij zich aan hotelschool PIVA in Antwerpen, waar hij de opleiding wereldgastronomie volgde. Later leerde hij de knepen van het vak bij Taverne Restaurant De Schrans (Duffel), Taverne Restaurant De Nete (Duffel), Taverne Restaurant A-Mano (Rumst), Taverne Restaurant Monico Meir (Antwerpen), en Restaurant Tables (Lier). Zijn deelname aan deze internationale, culinaire wedstrijd was voor hem een uitdaging om veel uit te leren. “Een mix van trots, de kans op naambekendheid en de leerrijke ervaring trokken me over de streep om me in te schrijven.”