Aluroller van Aluro bij Reynaers Aluminium

AlurollerAluro, de Belgische specialist in assemblage van aluminium profielen met thermische onderbreking, heeft zijn eerste Aluroller EVO geïnstalleerd bij Reynaers Aluminium in Duffel. Deze machine is de nieuwste ontwikkeling Aluro. Het is nu de enige machine ter wereld die correcte, stress-vrije geïsoleerde aluminium profielen kan aanleveren, steeds van de eerste keer recht, met een foutenlast van nul. Deze machine maakt ook een snelle omschakeling mogelijk van het ene naar het volgende profieltype.

Aluro werkte maar liefst 6 jaar aan de Aluroller EVO. “Nu de wetgeving rond isolatie wereldwijd strenger wordt en de energieprijzen stijgen, wordt er steeds meer aandacht besteed aan de assemblage van aluminium profielen die hun toepassing kennen in ramen, deuren en gevelbekleding”, zegt R&D-verantwoordelijke Peter De Roovere. Ook nieuwe isolatietechnieken en hogere eisen inzake productietijd en -processen hebben tot de nieuwe machine geleid. “Dit is een volledig nieuwe generatie van onze Aluroller die bij onze klanten voor veel meer flexibiliteit, efficiëntie en winst kan zorgen, maar ook voor Lean Manufacturing.”

De eerste Aluroller EVO werd geïnstalleerd bij Reynaers Aluminium in Duffel. Reynaers is een toonaangevende Europese specialist in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame aluminium oplossingen voor ramen, deuren, gevels, schuiframen, zonnewering en serres.

Robert Van Herck, Production Supervisor bij Reynaers Aluminium België, is tevreden over de recent geïnstalleerde Aluroller EVO: “De Aluroller EVO laat ons niet enkel toe om onze efficiëntie te verhogen. Het is ook een enorme stap voorwaarts in de richting van Lean Manufacturing en een ergonomische manier van werken voor onze operators. Dit is de enige machine in de wereld die consequent correcte, stress-vrije geïsoleerde aluminium profielen kan leveren, zonder foutenlast.”