AluroAluro uit Heist-op-den-Berg lanceert nog voor het jaareinde een innovatieve nieuwe machine voor de assemblage van aluminium profielen voor ramen en deuren waarbij ook de isolatie in de profielen wordt ingebracht. Met de Aluroller V12 gaat het werk sneller en kosten-efficiënter en is er 30 tot 40% minder afval.

“We hebben gemerkt dat de markt van raamisolatie snel verandert”, zegt Peter De Roovere, CEO van Aluro. “Over de hele wereld vragen consumenten betere isolatie. Niet alleen om hun energiefactuur te beperken maar ook omdat ze de effecten van de klimaatopwarming merken. Bovendien leggen overheden strengere isolatienormen op. In Europa is er de 2020-regelgeving, die alleen kan worden gerealiseerd met isolatie van hoge kwaliteit. Raam- en isolatiefabrikanten spelen in op deze veranderende markt. Ze hebben ons gevraagd een nieuwe machine te ontwikkelen die hen in staat stelt aluminium profielen op een kwalitatieve manier te assembleren en daarbij nieuwe isolatietechnieken toe te passen. Het resultaat is de Aluroller V12, een revolutionaire machine die ook nieuwe profieltypes en complexe isolatiestrips aankan.”

Aangezien met de Aluroller V12 eender welk profieltype en elke isolatietechnologie kan worden geassembleerd, verhoogt volgens De Roovere de flexibiliteit van de Aluroklanten, en flexibiliteit wordt cruciaal in deze markt. “Daarom hebben we ook de set-up tijd zo kort mogelijk gemaakt, zowel van de machine als van de interface. Zo kan de klant nog sneller en flexibeler werken.”

Aluro heeft de eerste orders voor de Aluroller 12 al binnen en zal de allereerste nog voor het einde van het jaar installeren.