AltradAltrad Plettac-Assco, dat deel uitmaakt van Altrad Benelux NV uit Boortmeerbeek, gaat ook materiaal voor stellingbouw verhuren. Daarvoor wordt een samenwerking aangegaan met Transport Michiels uit Hulshout. Verscheidene Europese zusterbedrijven van Altrad Benelux zijn al actief op de verhuurmarkt.

Met de nieuwe service mikt Altrad Plettac-Assco op stellingbouwers en de industrie. De firma gaat van start met de verhuur van 200 ton stellingmateriaal. Dit is volledig nieuw Plettac-Asco materiaal in de courante 07-maat. Plettac-Assco is het huismerk van de Altrad Group. Het materiaal wordt in Duitsland vervaardigd en kreeg alle nodige keuringen.

In het verhuurassortiment zitten ook stellingbouwaccessoires zoals trappentorens en ondersteuningstorens. Vanaf volgend jaar wordt het verhuurgamma uitgebreid met andere producten om werven in te richten zoals trappen, werfafsluitingen en werftoegangen. Tijdens het eerste werkjaar hoopt het bedrijf 500.000 euro uit zijn verhuuractiviteiten te puren. Dat is ongeveer 3% van de totaalomzet van het bedrijf. Midden 2015 gaat Altrad ook de Nederlandse verhuurmarkt bewerken.

Altrad Benelux, dat deel uitmaakt van het Franse Altrad, ging in 2008 in Boortmeerbeek van start na de fusie tussen het toenmalige Vabor uit Ruisbroek en Havico uit Rotselaar. In het boekjaar 2013-2014 realiseerde het bedrijf met 22 medewerkers een omzet van 12 miljoen euro.