Allindus reinigt wereldwijd

reinigingAllindus uit Liezele, gespecialiseerd in industriële reiniging, staat aan de top in zijn nichemarkt en specialiseert zich nu ook in de reiniging van elektriciteitscabines op baggerschepen wereldwijd. “Op baggerschepen is natuurlijk veel contact met stof en vuil, wat in de elektriciteitscabines kan zorgen voor valse contacten, kortsluiting en stoppen die doorslaan”, zegt zaakvoerder Luc Mertens. “Wij reinigen die elektriciteitscabines, zelfs als ze onder spanning staan, met bevroren CO² (op ongeveer -82°C) en perslucht. Zo halen we het vuil probleemloos weg en er blijft geen residu achter. Het vuil verpulvert en kan worden opgezogen. Deze techniek wordt ook veel toegepast in de drukindustrie. Vroeger moesten drukpersen volledig worden gedemonteerd om te worden gereinigd. Met onze techniek is dat niet meer nodig. We gebruiken het ook voor het schoonmaken van mallen in de plasticindustrie.”

Vorig jaar kwam Allindus op een maintenancebeurs in contact met een baggeraar die wereldwijd actief is. “We hebben in Dubai en in Polen al opdrachten voor hem uitgevoerd, en er staan projecten op stapel in Zuid-Afrika, Mexico en Singapore. We hopen dat onze contacten met deze baggeraar ons nog meer opdrachten in die sector zullen opleveren. Het doet goed om als kleine Vlaamse KMO op zo’n niveau te kunnen werken. Wij zorgen voor kwaliteit en voeren elke opdracht uit met onze eigen mensen die ter plaatse gaan. Het gaat om heel gespecialiseerd werk, daar heb je vakmensen voor nodig.”

Luchtgroep voor renovatie.

Luchtgroep voor renovatie.

Luchtgroep na renovatie.

Luchtgroep na renovatie.

Naast de CO²-reiniging houdt Allindus zich bezig met de meest uiteenlopende vormen van industriële reiniging. “We werken veel in onderaanneming voor andere firma’s, net vanwege onze specialisatie. We renoveren bijvoorbeeld luchtgroepen van bedrijven, zodat die een langere levensduur hebben, we reinigen extractiesystemen en doen aan deepcleaning van (groot)keukens. Luchtkanalen, ventilatiesystemen en aircogroepen worden gereinigd en we staan in voor het luchtfiltermanagement in de industrie en bij ziekenhuizen. We zorgen dat onze klanten in orde zijn met de nieuwe EU-norm 15780 wat betreft de stofdikte in de kanalen van luchtaanvoer en -afvoer. Bij de reiniging kan gespecialiseerde apparatuur worden gebruikt, maar heel vaak komt er handwerk aan te pas. Het komt aan op onze vakkennis en onze inzet.”

Bij het uitvoeren van industriële reinigingen kreeg Allindus in het verleden vaak een vraag van opdrachtgevers om ook kleine karweien uit te voeren zoals het plaatsen van gipswanden, valse plafonds, het inrichten van landschapskantoren… “We hebben beslist daar een apart bedrijf voor op te richten: G & L Works. Onze projectmanager zoekt geschikte aannemers om de werken uit te voeren en volgt alles nauwgezet op. De opdrachtgever heeft één contactpersoon waar hij altijd bij terecht kan en die het project opvolgt van 0 tot Z.  Met die 0 geven we aan dat we echt van bij het begin meedenken met de klant. Het nieuwe bedrijf heeft toch al een paar mooie opdrachten in de wacht gesleept bij drie Antwerpse klinieken.”