Alken-Maes brouwt beste bier ter wereld

Hop_selected_glassBrouwerij Alken-Maes, met hoofdkantoor in Mechelen, viel vijf keer in de prijzen op de wereldwijd gerenommeerde World Beer Awards. De hoofdprijs was weggelegd voor Affligem Blond, dat de gouden medaille voor World’s Best Pale Beer 2016 won en zich dus een jaar lang het beste Pale bier ter wereld mag noemen.

Ook andere varianten in het Affligem assortiment vielen in de prijzen. Zo won Affligem Hop Selection een zilveren medaille in de categorie Belgian Style Pale Ale en werd Affligem Tripel bekroond met een bronzen medaille in de categorie Belgian Style Tripel.

Daarnaast won Mort Subite Oude Gueuze Lambic overtuigend in zijn categorie en werd uitgeroepen tot World’s Best Lambic. En ook de oudste pils van België, Cristal Alken, schoot de hoofdvogel af in de categorie Czech-style Pale Lager en ging met een gouden medaille naar huis.

“Deze medailles zijn een prachtige erkenning voor onze bieren”, verklaart Jan Bosselaers, Marketing Director bij Alken-Maes. “We hebben een zeer mooi portfolio, waarmee we verschillende bierstijlen op de markt brengen. Het feit dat we met onze bieren vijf medailles wegkapen op deze prestigieuze internationale bierwedstrijd, bevestigt nogmaals de kwaliteit van onze bieren. We zijn dan ook zeer trots op deze prestatie.”

De World Beer Awards zijn wereldwijd gekende awards waarbij de beste internationaal erkende bierstijlen geselecteerd worden. Deze jaarlijkse proefwedstrijd selecteert, erkent en promoot de World’s Best Beers, zowel naar handelaars als naar consumenten, overal ter wereld.