MECHELEN – De Mechelse zonweringsfabrikant Alfa NV krijgt zijn openstaande vacatures voor technische functies niet meer ingevuld via de klassieke kanalen. Daarom lanceert het bedrijf nu een ludieke wervingscampagne die geïnspireerd is door Tinder.

‘Niet onknappe bestelwagen zoekt ploeg’, zo begint de personeelsadvertentie van Alfa NV die werd vormgegeven in de stijl van de profielen op Tinder. Om juridische redenen werden de logo’s van Tinder wel achterwege gelaten en werd een wat afwijkende opmaak gebruikt.

Het Mechelse bedrijf zoekt al lang tevergeefs naar extra technici. De wervingsinspanningen via meerdere interimbureaus leverden niet de gewenste resultaten. “Zelfs vacatures voor functies met beperkte ervaring, zoals assistent installateurs, krijgen wij vandaag moeilijk ingevuld”, zegt Stijn Verrezen, PR-verantwoordelijke. Door deze ludieke advertentie in Tinder-stijl te verspreiden via sociale media hoopt Alfa NV de juiste doelgroep te bereiken en geschikte kandidaten te vinden.

Uitbreiding

De aanwervingsactie kadert binnen de uitbreiding van het familiebedrijf. Alfa NV kocht onlangs een aanpalend stuk bedrijfsgrond voor uitbreiding van de bestaande productiecapaciteit met 2000 m². Vorige week startten de werken aan de nieuwe bedrijfshal die Alfa tegen de zomer van 2019 volledig in gebruik wil nemen. Om deze groei te bewerkstelligen, is de onderneming nu al op zoek naar installateurs, assistent installateurs en hersteltechniekers.

Onlangs installeerde Alfa de zonwering aan het nieuwe AZ Sint-Maarten ziekenhuis. Door de uitbreiding van de productiecapaciteit hoopt het bedrijf in de toekomst meer van dergelijke projecten te kunnen binnenhalen.

Alfa is een familiale KMO die in 1984 werd opgericht door zaakvoerder Tony Verrezen en zijn broer Arthur. De Mechelse fabrikant stelt 30 mensen te werk en is met meer dan 30 jaar ervaring een gevestigde waarde geworden in het produceren en plaatsen van zonwering en rolluiken. De onderneming levert zowel aan particulieren als aan horeca-uitbaters en winkeliers. Zowel de verkoop als de productie, plaatsing en dienst na verkoop gebeuren in eigen beheer.