De Mechelse firma Alfa Zonwering NV levert de zonneluifels voor de nieuwbouw van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten. Er wordt in totaal meer dan 100 lopende meter zonwering geplaatst op de oost-, zuid- en westflank van het nieuwe hospitaal. De zonneluifels werden volledig op maat gemaakt.

Om de strakke lijnen van het ziekenhuis te vrijwaren, worden de zonneluifels ingebouwd in de betonnen structuren van de nieuwbouw en werd de kleur van de omkasting aangepast. Voor het project werd een nieuw systeem uitgewerkt. Hierbij was naast het inbouwen van de zonwering vooral de volledige verticale stand van de zonwering een uitdaging. Aan de start van de werken ging dan ook een maandenlange ontwikkelings- en testfase vooraf. De zonneluifels werden uitgerust met brandvertragende doeken en worden aangestuurd door een centraal domoticasysteem.

“We hopen de kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij dit project ook te kunnen toepassen voor de ontwikkeling van nieuwe producten”, aldus Stijn Verrezen van Alfa Zonwering NV.

De werken op de werf aan de Liersesteenweg gingen begin deze week van start en zullen een drietal weken in beslag nemen. Het plaatsen van de luifels op de derde en vierde verdieping is een huzarenklus die uitgevoerd wordt door vier gespecialiseerde techniekers met de hulp van twee hoogtewerkers. Het ziekenhuis gaat ondertussen de afwerkingsfase in en komt zo een stap dichter bij de oplevering die gepland is voor eind 2018.

Alfa is een familiale KMO die in 1984 werd opgericht door zaakvoerder Tony Verrezen en zijn broer Arthur. De Mechelse fabrikant stelt 30 mensen te werk en is met meer dan 30 jaar ervaring een gevestigde waarde geworden in het produceren en plaatsen van zonwering en rolluiken. De onderneming behandelt elke bestelling van begin tot einde en levert zowel aan particulieren als aan horeca-uitbaters en projecten. Zowel de verkoop, productie en plaatsing als dienst na verkoop gebeuren in eigen beheer.

Met dit prestigeproject hoop de Mechelse fabrikant zich te positioneren als innovatieve partner op de markt van projectzonwering.