John Baracat, Managing Director Alico/ORASCOM, Right: Alain Dufour, Sales Director Aleris (PRNewsFoto/Aleris)

John Baracat, Managing Director Alico/ORASCOM, met Alain Dufour, Sales Director Aleris (rechts). Foto Aleris.

Aluminiumspecialist Aleris, met Belgische vestiging in Duffel, heeft een knap order binnengehaald. Het bedrijf ondertekende een contract met Alico/ORASCOM voor de levering van een superieur aluminiumproduct voor de dakbedekking en gevelbekleding van het Grand Egyptian Museum (GEM).

GEM wordt omschreven als het grootste archeologische museum ter wereld dat gewijd is aan Egyptologie. Het is het meest prestigieuze project van het Egyptische ministerie voor Antiquiteiten. De site is 50 hectare groot en ligt tussen de piramides bij Giza en Cairo.

Aleris zal een bijdrage leveren tot dit unieke project met de levering van 151EX aluminium voor het dak, het plafond en de wanden. 151EX is een premium legering, specifiek geoptimaliseerd voor expanded metal anodising quality. Dit type van aluminium, met een tijdloze en pure look, heeft Aleris al met succes gebruikt voor heel wat gevels, zoals die van het iconische New Museum of Contemporary Art in New York in 2008.

“We zijn trots dat Aleris onze partner is voor dit prestigieus GEM-project en kijken er naar uit van start te gaan met de werken van zodra onze klant er klaar voor is”, zegt John Baracat, Managing Director van Alico/ORASCOM Subsidiaries. “Het ondertekenen van het contract tussen Aleris en Alico/ORASCOM betekent een langdurig partnerschap tussen beide bedrijven dat nog verder zal ontwikkelen met Alico’s focus op totaalprojecten in de bouw, van concept tot realisatie. Aleris’ superieure producten kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.”

GEM bestaat uit vijf galerijen. In twee daarvan komt de complete collectie van Toetanchamon. Er is tevens een atrium met het standbeeld van Ramses II en een monumentale trap, met een overzicht van de geschiedenis en de legende van de grote farao’s.

Volgens de planning zou het museum worden geopend in 2018. Er worden twee miljoen bezoekers per jaar verwacht.

De selectie van Aleris als partner in dit GEM-project bevestigt opnieuw zijn reputatie in deze specifieke markt.

Johan Petry, vice president van Aleris Industrial Products: “Ik feliciteer het volledige Aleris projectteam dat nu zijn inspanningen beloond ziet en dank onze klant Alico/ORASCOM voor het vertrouwen. Aangezien we reeds succesvol andere projecten op dergelijke grote schaal heben afgewerkt en we specifieke ervaring hebben in het Midden-Oosten en Noord-Amerika  kijk ik positief naar de toekomstige samenwerking met onze klant.”