Alcon, Axalta en DuPont: Chemistry!

WACMeet the pro’s, Find the Job is het motto van We Are Chemistry, een event van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen dat op woensdag 25 maart plaatsvindt in de Antwerpse zaal Stuurboord (nabij het MAS). POM Antwerpen wil zo de chemiesector en de  kunststoffen- en life sciences cluster in de provincie Antwerpen op een frisse manier in de kijker zetten. Vertegenwoordigers van achttien bedrijven uit de sector staan klaar om alle vragen te beantwoorden van een vierhonderdtal jongeren (en toekomstige arbeidskrachten) uit wetenschappelijk en technische richtingen (bachelors, masters, zevendejaars TSO…). Na een interactieve voorstelling en speedpresentaties kunnen de jongeren bij vertegenwoordigers van bedrijven hun carrièrekansen ontdekken.

Ook bedrijven uit het Mechelse nemen deel aan We Are Chemistry: Alcon uit Puurs en Axalta Coating Systems Belgium en DuPont uit Mechelen. “We zijn nu toe aan de vierde editie van We Are Chemistry, en DuPont is er al bij vanaf de eerste editie in maart 2012”, zegt Jill Van Hoydonck van POM Antwerpen. “Dit bedrijf hebben wij zelf aangesproken op basis van een lijst van potentieel geïnteresseerde bedrijven uit de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences. Alcon en Axalta zijn twee van de drie nieuwe bedrijven van deze editie. Alcon hebben wij gecontacteerd en we hebben het bedrijf overtuigd om mee het uithangbord te worden van het project We Are Chemistry. Axalta Coating daarentegen heeft zelf met ons contact opgenomen nadat ze van DuPont zeer veel positieve feedback hadden gekregen over ons event.”

Bedrijven nemen volgens Jill Van Hoydonck vooral deel omdat dit een uniek project is dat zeer interessante profielen op hetzelfde moment samenbrengt. “Op deze manier kunnen ze bij de beoogde doelgroep in eerste instantie hun naambekendheid vergroten en in de tweede plaats een interessante databank aanleggen van profielen waar ze in de toekomst een beroep op kunnen doen wanneer er vacatures openstaan.”