MECHELEN – Dat de Real Estate Community van Voka – Kamer van Koophandel Kempen vorig jaar goed draaide, blijkt uit de ruim 130 deelnemers. Vanaf dit jaar wordt ook Mechelen aangedaan en zullen Alain Croon van Tecro & Krea en Tom Willemen van Willemen Groep deel uitmaken van het kernteam.

Om de sector te ondersteunen bij haar oefening om zichzelf heruit te vinden, werd vorig jaar de eerste editie van de Real Estate Community gehouden. Het vastgoednetwerk brengt ondernemers en beslissingsmakers uit de vastgoedsector samen om elkaar te inspireren en te versterken.

“De schaalvergroting die we als Voka Mechelen-Kempen door de fusie realiseren, grijpen we aan om deze community ook open te stellen voor Mechelse spelers uit de vastgoedsector. Zo zetten we deze community nog sterker op de kaart”, aldus Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Sector met uitdagingen

Voor dit werkjaar versterken Alain Croon van Tecro & Krea en Tom Willemen van Willemen Groep het kernteam. Dat bestond al uit Sam Daems van B&R Bouwgroep, Ilse De Reze van H-Estate, Bert Lenaerts van Vanhout, Jan Huysmans van E2B en Luc Vanhout van Architects in Motion.

“Creativiteit en een neus voor innovatie in de bouw is meer dan ooit aan de orde om als onderneming verder aan de toekomst te kunnen werken”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “De vastgoedsector en aanverwante sectoren staan namelijk voor heel wat uitdagingen. Zo zijn er bijvoorbeeld de schaarste aan ruimte, de aangroeiende bevolking, de toenemende vergrijzing, de vaak penibele mobiliteit en de alsmaar strengere normen.”

De eerste afspraak in Mechelen is op 18 september bij Wagenoord. Daar zal gewerkt worden rond slimme steden.