shopwedoDe sociale partners hebben een akkoord bereikt over nachtarbeid voor e-commerce, zowel voor de handelssector als voor de distributiesector. Het akkoord over de nachtarbeid komt vrij onverwacht omdat de onderhandelingen vorige week nog afsprongen.

Kenny Van Paesschen van ShopWeDo.com en Babygoodies is erg blij dat er eindelijk een akkoord is gesloten. “Het is een mooi kerstgeschenk voor de sector! Dankzij dit akkoord kunnen handelaars nu zelf beslissen hoe ze de strijd aangaan met de buitenlandse webshops. En dit zal ongetwijfeld op vrij korte termijn een flink aantal jobs opleveren.”

“Het is natuurlijk wel een raamakkoord, wat wil zeggen dat elk bedrijf individueel moet onderhandelen over de voorwaarden. Voor ons zal dit dus betekenen dat wij ons het eerste kwartaal van 2016 verder zullen moeten informeren en beraden op welke manier we dit eventueel kunnen gaan toepassen binnen ShopWeDo en Babygoodies. Maar wij willen zo snel mogelijk ’s nachts gaan werken, want de vraag van onze klanten is groot.”

Niet alleen ShopWeDo en Babygoodies doen het goed, ook het gezamenlijke project van ShopWeDo met ECOkoeriers en de Stad Mechelen om pakjes van Mechelse handelaars gratis op te halen en via ShopWeDo te verzenden, begint te lopen. “Het project wint nog elke dag aan interesse. Elke dag sluiten we nog nieuwe handelaars aan op deze dienst. Dagelijks worden er zo’n 10 à 15 pakjes binnen gebracht, en dit aantal stijgt gestaag. Gezien de korte tijdspanne en de geringe communicatie rond dit deel van het project ben ik wel tevreden”, aldus Kenny Van Paesschen. “Hopelijk kunnen we dit verder uitbouwen.”