Airopack Technology Group investeert in Heist-op-den-Berg

AirosolutionsAirosolutions, het voormalige Proficos, zal de fabriek in Heist-op-den-Berg met onder meer een nieuwbouw fors uitbreiden. Hiervoor investeert eigenaar Airopack Technology Group enkele miljoenen euro, wat moet resulteren in een verdubbeling van de productiecapaciteit. Momenteel werken in Heist-op-den-Berg ruim 50 mensen.

De fabriek wordt uitgebreid met een productiehal van 1850 vierkante meter. Deze nieuwbouw gaat gepaard met een totale herinrichting van de productie en logistiek. Samen met de nieuwbouw worden alle faciliteiten op het terrein gemoderniseerd en verbeterd. Airosolutions besliste eind 2015 ook al om nieuwe machines te bouwen om beter op de actuele en toekomstige wensen van klanten te kunnen inspelen.

Airosolutions is de nieuwe naam van het voormalige Proficos, dat in 1967 werd opgericht en vorig jaar op de fles ging. In oktober werd het deels overgenomen door Airopack Technology Group. “We zien veel potentie in Airosolutions en verwachten dat de investering in ruimte, productie en faciliteiten al in 2016 tot een omzetgroei van zo’n 15 procent gaat leiden”, meldt het bedrijf bij de aankondiging.

Airosolutions is gespecialiseerd in het afvullen van gezondheidsproducten in allerhande verpakkingen. Het ontwikkelt en produceert zelf ook cosmetische en farmaceutische producten. Airosolutions heeft nu onder andere Beiersdorf (Nivea, Labello) en Omega Pharma als klant.