AIBV N.V. heeft zijn verouderde keuringsstation voor voertuigen op de Schaarbeeklei in Vilvoorde gesloten. De exploitatievergunning van dit station was ook ten einde.

Er werd een nieuw station geopend aan de Erasmuslei in de Zemstse deelgemeente Eppegem. Het nieuwe station bevindt zich in de industriezone Cargovil. AIBV investeerde voor het keuringsstation in Eppegem 9 miljoen euro. Naast personenwagens zullen er ook vrachtwagens worden gekeurd. Het station kan per jaar 100.000 keuringen verwerken. De keuringen zullen er dankzij een betere doorstroming veel vlotter kunnen verlopen.

Bij het ontwerpen van het keuringsstation werd er ook aandacht besteed aan energiezuinigheid. Het gebouw werd voorzien van LED-verlichting en het dak is uitgerust voor de plaatsing van zonnepanelen in de toekomst.

AIBV heeft tien keuringsstations in België: vijf in Vlaanderen en vijf in het zuiden van het land. Het bedrijf heeft tevens vier centra waar rijexamens worden afgenomen: drie in Wallonië en één in Asse.