verkoopTri-Vizor uit Niel verkoopt zijn afdeling software en operationele planning aan Ahlers. Tri-Vizor wil zich vanaf nu concentreren op zijn core business: een community manager zijn voor horizontale partnerships in transport en logistiek. De controletoren van Tri-Vizor, de Collaborative Control Tower, die nu verkocht werd aan Ahlers, heeft een jaar als pilot gedraaid bij verschillende klanten van Tri-Vizor. De tool is nu marktwaardig, en Tri-Vizor besliste hem van de hand te doen.

Tri-Vizor is een spin-off van de Antwerpse universiteit en de drie oprichters zijn voormalige medewerkers van het Vlaams Instituut voor de logistiek (VIL). Alex Van Breedam, docent aan de Universiteit Antwerpen, is de CEO. De twee andere vennoten zijn Bart Vannieuwenhuyse en Sven Verstrepen.

Ahlers wil met de Collaborative Control Tower een meerwaarde creëren voor zijn klanten door efficiëntiewinst te realiseren via samenwerkingsverbanden. De tool zal worden beheerd door de IT-medewerkers van Ahlers. “Ahlers is de eerste dienstverlener die erin slaagt om de controletoren uit te breiden met de mogelijkheid om netwerken van transportstromen van meerdere bedrijven structureel met elkaar te combineren. Door dit consolidatiepotentieel aan te spreken, positioneert Ahlers zich als innovator op de markt”, aldus Roel Vanmaele, CEO van Ahlers. Commercialisering van de Collaboratieve Control Tower in de toekomst wordt niet uitgesloten.