Agrolimen kiest voor CHEP

CHEPPalletsAgrolimen, een Spaanse multinational die onder meer dierenvoeding produceert, heeft een contract van drie jaar ondertekend voor pallets en diensten van CHEP in heel Europa. Dat meldt Business Logistics.

De nieuwe overeenkomst houdt in dat Agrolimen veel meer gebruik zal maken van de diensten van CHEP ter vervanging van witte ruilpallets en andere palletpoolingdiensten die worden aangeboden door concurrenten van CHEP. De pallets gaan naar verscheidene ondernemingen van Agrolimen: producent van kant-en-klare maaltijden Gallina Blanca Star in Spanje en Nederland, Affinity Petcare in Spanje en Frankrijk en gewichtscontrolespecialist Bicentury in Spanje.

CHEP’s aanpak om zijn klanten te helpen hun impact op het milieu te minimaliseren, was één van de redenen voor het ondertekenen van het contract door Agrolimen. Zo implementeert CHEP een Total Pallet Management (TPM)-dienst in de fabriek van Affinity Petcare in het Franse La Chapelle, die bijdraagt aan duurzaamheid en kostenoptimalisatie.