omleidinglonderzeelVan 31 augustus tot en met 18 september sluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de afrit Industriezone Londerzeel op de A12 in de richting van Antwerpen af voor alle verkeer. Bestuurders die het industrieterrein willen bereiken, moeten een omleiding volgen via het op- en afrittencomplex van Willebroek-Zuid.

Het afsluiten van de afrit kadert binnen de werken voor de vernieuwing van de spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel. Die begonnen in april 2014 en zijn als alles loopt zoals gepland afgerond in oktober van dit jaar.

In de periode dat de afrit richting Antwerpen afgesloten is, kan het verkeer het industrieterrein van Londerzeel enkel bereiken in de richting van Brussel. Wegen en Verkeer stelt een omleiding in via het op- en afrittencomplex van Willebroek-Zuid (afrit 6). Hier verlaat het verkeer de A12 in de richting van Antwerpen om in de richting van Brussel opnieuw de A12 op te rijden. Voorbij het kruispunt ter hoogte van Duvel Moortgat loopt de omleiding via de parallelweg langs de A12, vervolgens via de Meerstraat en de brug van de Oudemanstraat over de A12 om zo het industrieterrein van Londerzeel te bereiken.

Wegen en Verkeer en de Federale Politie roepen op om de snelheidsbeperkingen ter hoogte van de werken aan de A12 in Londerzeel te respecteren. Richting Antwerpen geldt in de werfzone een snelheidsbeperking van 70km/u. Wegen en Verkeer en de Federale Politie benadrukken dat deze snelheidsbeperkingen tot doel hebben om de wegenarbeiders te beschermen en de veiligheid te verbeteren van de weggebruikers. De Federale Politie blijft ter hoogte van Londerzeel op de A12 geregeld snelheidscontroles uitvoeren.