Afbraakwerken voor Veiling Zuid gestart

veilingzuidAannemer NV Van Loo Projects uit Ramsel is dinsdag in opdracht van POM Antwerpen gestart met de afbraak van verschillende woningen, serres en andere gebouwen voor het project Veiling Zuid in Sint-Katelijne-Waver. Deze afbraakwerken zijn een eerste stap in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Veiling-Zuid. In totaal zullen 25 woningen worden afgebroken.

Het project Veiling Zuid omvat het gebied tussen de Heisbroekweg, het fort, de Mechelsesteenweg en de Hooghuisweg/Potputlei. Hier komt een regionaal bedrijventerrein van 50 hectare, bestemd voor agro-industrie. “In Veiling Zuid komt er ruimte voor aan de landbouw toeleverende activiteiten, landbouwverwerkende activiteiten, aan de landbouw dienstverlenende activiteiten en niet aan de grond gebonden agrarische productie”, aldus schepen van ruimtelijke ordening Joris De Pauw.

De schepen is tevreden met de start van de werken: “De gemeente is daar zeker vragende partij voor. De POM ging immers reeds jaren geleden over tot aankoop van de woningen en gebouwen. Het is voor iedereen een goede zaak dat het terrein nu effectief wordt voorbereid voor de komst van nieuwe bedrijven. Nog langer afwachten, was voor de gemeente echt geen optie.”

Aannemer Van Loo Projects zal het volledige gebied nu ontdoen van oude gebouwen zoals woningen en serres. De afbraakwerken gebeuren langs de Mussepi, Hooghuisweg, Potputlei en Peutersweg. De die nu starten, zullen tot eind augustus duren.

In een volgende fase worden wegen, groenbuffers en andere infrastructuur aangelegd. “Het nieuwe bedrijventerrein zal via een centrale weg ontsloten worden op de Heisbroekweg. Zo komt er een nieuwe rotonde aan het kruispunt van de Heisbroekweg en de Mussepi. Deze werken zullen in een tweede fase worden aangevat”, legt schepen van mobiliteit en lokale economie Tom Ongena uit.