afasAFAS software zet zijn opmars in de Belgische zorgsector door. Na de ziekenhuizen van AZ Heilige Familie opteert zorgverlener Vulpia (die woonzorgcentra en assistentiewoningen exploiteert) nu ook voor een betaalbare oplossing met HR-software van AFAS. Daarmee kan Vulpia een administratieve lastenverlichting doorvoeren binnen haar organisatie en verstandig gaan besparen op secundaire processen. Dankzij haar keuze voor AFAS kan Vulpia zich voluit concentreren op haar core-business: de zorg voor haar bewoners.

“We waren op zoek naar een softwaresysteem voor onze HR-processen, om zo inzicht, overzicht en grip te behouden. Zeker in een groeiende omgeving is dit cruciaal”, zegt HR Project Manager Katleen Decoster van Vulpia. Vulpia heeft 15 woonzorgcentra en meer dan 900 werknemers over heel België. Tegen einde 2016 plant het ambitieuze bedrijf nog een sterke groei.

Binnen de huidige conjunctuur beseffen veel zorginstellingen dat besparingen in het secundaire administratieve proces onmiddellijk lonend zijn. AFAS onderstreept dat zij de juiste oplossing in huis heeft om minder tijd en geld te verliezen met administratieve taken en zorginstellingen zo de kans te geven om zich voluit te concentreren op hun core-business.  Dat argument was voor Vulpia ook doorslaggevend om met AFAS in zee te gaan.

“Vulpia heeft een gedecentraliseerd beleid, waardoor veel administratieve processen via de directeur van het woonzorgcentrum verlopen. Door de software van AFAS kunnen we een groot deel van deze administratieve last automatiseren, zodat er nog meer ruimte is voor de kerntaak bij Vulpia, de zorg om onze bewoners”, beklemtoont HR Project Manager Katleen Decoster.

Naast extra handen aan het bed is er een andere belangrijke reden waarom Vulpia voor AFAS heeft gekozen, namelijk de optimalisatie van de interne communicatie met haar werknemers. “Bij een gedecentraliseerd beleid is de interne communicatie zeer belangrijk. We zien de software van AFAS dan ook als een belangrijke communicatietool met onze managers en werknemers”, argumenteert Katleen Decoster.

AFAS Software is een dynamisch softwarebedrijf met meer dan 10.000 klanten en 385 medewerkers en is gevestigd in België, Nederland en Curaçao. AFAS maakt bedrijfssoftware voor iedere organisatie, in iedere branche en voor iedere bedrijfsgrootte. De missie van AFAS is het ontwikkelen, verkopen, implementeren en ondersteunen van één geïntegreerd, schaalbaar, administratief softwarepakket dat aansluit bij de vraag vanuit de markt. AFAS is co-sponsor van voetbalclub KV Mechelen.