koelman“Een e-HR-tool kan werknemers helpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan”, zegt Robert Koelman, directeur België van het Nederlands softwarebedrijf Afas, gespecialiseerd in ERP- en e-HR-pakketten. Afas Software is sedert 2012 gevestigd in Mechelen en besliste eerder dit jaar tot minstens 2017 co-sponsor te worden van KV Mechelen.

Koelman zet op een rijtje waarmee e-HR precies werktevredenheid kan bevorderen. “Een e-HR-tool met geautomatiseerde signalen kan rust brengen door je te helpen om planmatig te werk te gaan. Het zorgt ervoor dat je geen afspraken of deadlines meer uit het oog verliest. Bovendien helpen de automatische signalen je om prioriteiten te stellen en zaken af te handelen op het moment dat ze belangrijk zijn.”
Ook een overzicht van reeds afgewerkte taken geeft voldoening voor een werknemer.
“Geavanceerde e-HR-systemen maken gebruik van een workflow per project waarbij je elke voltooide stap kan afvinken. Dit versterkt het gevoel dat het werk opschiet en je ziet gelijk welke taken je al allemaal hebt afgerond.”
Betrokkenheid bij een bedrijf kan volgens Koelman eveneens worden gestimuleerd door e-HR. “Zeker in grote organisaties is het niet altijd even vanzelfsprekend om op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt. Dan brengt een e-HR-tool raad. Je kan er bedrijfsberichten vinden zoals promoties of nieuwe contracten maar ook de band met je collega’s bewaren door bijvoorbeeld automatische meldingen voor verjaardagen en jubilea.”

Afas (Applications For Administrative Solutions) Software werd opgericht in 1996 en is sedert vijf jaar actief in België. Het heeft met zijn softwarepakket Afas Profit de afgelopen jaren al bij meer dan 10.000 bedrijven in de Benelux en op de Nederlandse Antillen de administratie geautomatiseerd.